MATURIZAREA EMOTIONALA

MATURIZAREA EMOTIONALA

Maturizarea emotionala este atunci cand reusesti sa iti pastrezi increderea in tine si in oameni indiferent de circumstantele prin care ai trecut in viata, avand un sentiment placut asupra lumii in care traiesti.

O persoana matura emotional si spiritual depaseste mai usor provocarile indiferent din ce plan apar acestea, ia decizii, are incredere in ea insasi si isi infrunta fricile, avand reactii adaptate si aliniate cu adevarul sau interior, bazandu-se pe intuitie si discernamant spiritual.

Persoanele mature isi asuma mai usor riscul, sunt mai deschise spre necunoscut, temerile sunt mult diminuate, sunt mai centrate pe problema si pe gasirea solutiilor, trec la actiune avand incredere in finalitatea intentiilor lor care urmareste scopul mai Inalt in aliniere cu adevarul lor Divin.

Maturitatea emotionala este intalnita la persoanele vesele, optimiste, senine, pline de compasiune, care se bucura de munca, au preocupari diverse si isi largesc permanent sfera preocuparilor, au un sens al vietii si al Misiunii Personale.

Capacitatea lor de a iubi si de a se iubi este hranita si extinsa in permanenta.

Sunt firi adaptate social, personalitati cardinale, ancorate in ele insele.

Se evidentiaza prin securitate emotionala, autoacceptare si echilibru emotional.

Maturitatea emotionala este intalnita la persoanele care au un sentiment al stabilitatii si independentei personale, o intelegere a ritmului natural al vietii cu care se armonizeaza prin empatie si iubire de sine.

Aceste persoane au granite sanatoase cu cei din jur, sunt de incredere si au un caracter ferm si integru, slefuit de viata prin experientele personale.