INTERVIU BOOKNATION
aprilie 27, 2021

INTERVIU ELIANA CORINA IONITA

 

 

  1. Pentru persoanele care nu au avut ocazia sa te cunoasca, ne poti spune cateva lucruri despre tine?

Sunt psiholog si hipnoterapeut, cu  preocupari in domeniul Branding-ului Personal. Am calificari si competente in domeniul comunicarii si retelelor sociale. Ma consider o persoana spirituala. Sunt un autodidact care studiaza in permanenta si aplica ceea ce considera ca i se potriveste in propria viata. Imi folosesc discernamantul si intuitia pentru a ma bucura de mine, de oameni, de experientele personale cu acestia dintr-o perspectiva mai inalta odata cu trecerea timpului.

  1. Ce ne poti spune despre cartea pe care ai scris-o?

Cartea a fost rezultatul unui cumul de imprejurari nu tocmai fericite prin care am trecut de blocaje, pierderi si investigatii. Cuvintele elibereaza si vindeca in acelasi timp. Initial am vrut sa scriu o carte impreuna cu altcineva. Reusisem sa am o baza de date consistenta in urma explorarilor regresive cu medium. Persoana respectiva s-a retras din proiect si pentru ca imi asumasem ca intentionez sa scriu aceasta carte, Universul mi-a creat oportunitatea perfecta. A trebuit sa trec la fapte si pot spune ca mi-am descoperit vocatia si placerea pentru scris.

  1. Ce reprezinta titlul cartii pentru tine ca scriitor?

Titlul unei carti reprezinta esenta acesteia. Nu este obligatoriu sa ai in minte si sa incepi cu titlul ei. Inspiratia iti poate veni si pe parcurs si il poti schimba de nenumarate ori, pana in momentul in care simti ca este ceea ce trebuie. Titlul ca tiltlul, dar sa vezi ce provocare o reprezinta alegerea copertei.

  1. Care a fost momentul in care ai stiut ca trebuie sa scrii o carte?

Nu decizi tu asta! Universul conspira ca lucrurile sa se intample si eu pot certifica acest lucru. Cand vine ceasul, tu iti muti atentia si energia pe acel proiect si ii dai viata. Daca ma intrebai cu cateva luni inainte de a ma afla in postura scriitorului, nici nu visam ca ma voi face aceasta. Nu este intotdeauna ceva ce premeditezi si ceea ce ai visat ca vei face. De fapt, habar n-ai ca te poti descurca atat de bine, pana nu te pui in postura de a permite lucrurilor sa se intample.

 

  1. Cine a avut rolul cel mai important in cultivarea pasiunii tale pentru lectura si carte?

Parintii mi-au cumparat carti, apoi s-a creat deprinderea de a citi. Mama avea o buna prietena bibliotecara si bucuria mea era ca puteam imprumuta intotdeauna mai mult de trei carti. Ma asezam fericita in varful patului, cu mormanul de carti si nu ma puteam decide cu care sa incep. Ce vremuri!

  1. Ce te-a inspirat atunci cand ai scris aceasta carte?

Ideea este ca nu am premeditat scrierea ei. Impulsul a fost unul interior si in momentul in care m-am asezat la calculator, am intrat intr-o stare de transa, ideile au inceput sa vina in cascada, inclusiv pe parcursul scrierii ei. Nu mi-am propus vreun titlu de capitol, sau vreo structura anume. Drumul s-a construit pasind pe el. Totul s-a conturat in mod natural. Uneori imi veneau idei in timp ce spalam vasele, sau eram pe strada. Starea de flux este accesata de obicei in afara controlului constient, cand te relaxezi, nu cand iti impui sa scrii despre ceva anume.

  1. Scriitorii sunt adesea asociati cu persoanele singuratice. Exista vreun adevar in asta?

Pentru a accesa o stare creativa, este adevarat ca ai nevoie de o dispozitie pe masura si pentru aceasta este nevoie de spatiu si de absenta factorilor perturbatori. Probabil ca sunt persoane care scriu noaptea, isi iau un concediu si se refugiaza intr-o oaza de liniste, de serenitate, pentru a sta departe de familiile lor. Nu este obligatoriu sa fii un singuratic pentru a scrie. Este adevarat ca poti avea o natura mai introspectiva, insa daca esti inzestrat cu abilitati scriitoricesti, tot vei gasi pana la urma o modalitate sa te exprimi pe un blog, intr-un jurnal, sau intr-o carte. Impulsul creativ te va bantui, pana in momentul in care vei reusi sa dai curs ideilor, intr-o forma sau alta.

  1. Care este cel mai important lucru la o carte in opinia ta?

Sa transmita ceva, sa te transforme si sa te imbogateasca la finalul ei, sa aiba un mesaj pentru fiecare cititor.

 

  1. Daca ai scrie o carte despre viata ta, carei perioade i-ai dedica cel mai mult timp?

Mi-ar placea sa scriu o carte din perioada Atlantidei, a vechiului Egipt si a vechii Dacii. Am sentimentul ca am trait in aceste vremuri si ca as putea prezenta evenimentele in lumina faptelor traite de mine.

  1. Cu ce editura ai publicat cartea si de ce ai ales-o?

Am ales sa ma reprezint singura. A fost cat pe ce sa infiintez o editura, insa in ultimul timp reglementarile nu mai sunt atat de permisive in privinta numarului de carti publicate anual de un scriitor si am realizat ca este prea mare bataie de cap sa gestionezi o astfel de entitate juridica.

  1. Care sunt scriitorii romani care te-au marcat? Dar cei din literatura universala?

Dintre scriitorii romani mai deosebiti ai acestor timpuri cu experiente spirituale demne de a fi aduse in atentia si constiinta publicului ii mentionez pe urmatorii: Melfior Ra, Florin Gheorghita, Dan Seracu, Nicoleta Pasat, Aurora Sitarus, Dimitria Puchiu, Dr. Elena Gabor, Gheorghe Parfene, Dumitru Constantin Dulcan. Din literatura universala au fost traduse si se gasesc pe piata cartile scrise de Dr. Josua David Stone, Dr Brian Weiss, Sal Rachele, Nicolas Dayzus, William Buhlman, Dolores Cannon, Vadim Zeland, Dr. Allberto Villoldo, David Miller, Dr Clarissa Pinkola Estes.

  1. Ai o carte pe care o recitesti ocazional, desi o stii pe dinafara?

Da, am o astfel de carte, se numeste “Crucea Energetica a Terrei” scrisa de doamna Melfor Ra.

  1. Trei carti pe care oricine ar trebui sa le citeasca si de ce?

Pentru cei care isi doresc sa treaca dincolo de valul iluziei recomand cu caldura chiar mai multe din cartile Noii Ere a Varsatorului: “Marele Potential Uman”- Tom Kenyon si Wendy Kennedy, “Istoria Reala a Pamantului”- Sal Rachele, “Conexiunea Lira-Pamant”- Brad Johnson , “Integrarea Sufletului”- Sal Rachele, “Conexiunea cu Arcturienii” – David Miller, “Viata la frontiera cunoasterii” – Sal Rachele , “Femeia interzisa vorbeste – Conversatii cu Maria Magdalena”- Pamela Kribbe.  

  1. Ce crezi ca lipseste pietei de carte din Romania?

Editori care sa valorizeze cu adevarat scriitorii romani, sa le ofere sanse reale de promovare si venituri oneste, canale de distributie extinse si mai apropiate de nevoile cititorilor.

15.Care este cea mai mare provocare din viata unui scriitor din Romania dupa opinia ta?

Daca te referi la un scriitor prin prisma unei categorii socio-profesionale, cea mai mare provocare pentru el ar fi sa traiasca doar din aceasta activitate, dar de obicei decizia de a scrie o carte reprezinta o motivatie suplimentara a unei persoane care desfasoara si alte activitati si traieste si din alte proiecte complementare, care au rolul de a-i sprijini activitatea literara. As putea sa iti spun ca in zilele noastre nici pictorii nu mai sunt ceea ce stiam noi. Chiar daca manifesta talente native, este posibil si chiar am intalnit persoane inzestrate care veneau din domenii total diferite cu activitatea artistica in care se regaseau vocational.

  1. Se poate trai din scris in Romania?

Cu exceptia catorva nume consacrate de pe piata de carte, sau promovate in mass media, nu as putea afirma ca se poate face un business din scris. Depinde foarte mult de scopul si de categoria de public careia i se adreseaza. Oferta de carte este foarte bogata acum. Informatia exista din abundenta. Iti doresti foarte mult o carte daca vrei sa aprofundezi anumite aspecte, sa ai o anumita continuitate, ai apucat sa mai citesti un anumit autor si rezonezi cu perspectivele oferite de acesta. Se practica foarte mult varianta de nisa. Scriitorul se adreseaza unei anumite categorii de cititori si livrarea se realizeaza prin intermediul propriilor sale canale de distributie, sau cu ocazia desfasurarii unor evenimente. O carte mai poate reprezinta pentru un autor, un bonus asociat serviciilor sale, o carte de vizita care ii certifica anumite competente si il califica intr-un anumit domeniu. Unele persoane fac un hobby din a scrie. Pentru stima lor de sine este suficienta si aparitia unei carti unice pe care sa o poata oferi prietenilor. Depinde care este scopul care sta la baza scrierii unei carti.

 

  1. Unde pot urmari cititorii nostri activitatea si de unde pot cumpara cartile?

Cartile, pentru ca deja sunt doua pe piata “Mesagerii Mamei Pamant” si “Geea se Inalta. Pamanteni treziti-va!” pot fi achizitionate de pe site-urile de profil de carti spirituale si librariile on-line. In curand le voi distribui si eu prin propriile site-uri www.elianacorina.ro si www.fluxymedia.ro. Pana atunci cei interesati imi pot trimite comenzi pe adresa elianacorina@yahoo.com.

  1. Cateva cuvinte de final pentru cititorii Revistei Tu-carte deschisa?

Fiecare cititor are de-a lungul vietii destinata o carte, sau mai multe care il asteapta sa fie descoperita si rasfoita. Cartile bune sunt acei maestrii tacuti, asezate cuminti pe rafturile magazinelor. Ele isi asteapta cumparatorii, acei cititori speciali, suflete carora le sunt destinate sa li se adreseze. Exista fire nevazute vibrationale, care ii atrag magnetic pe cititori prin intermediul culorilor, titlurilor, cuvintelor si chiar a autorilor care sunt reprezentati de acestea. La inceput a fost cuvantul! Energia lui transforma constiintele oamenilor si ii ajuta sa evolueze, oferindu-le solutii, perspective la care cititorii nu pot ajunge momentan singuri. Mesajele cartilor incarcate vibrational redau intelesuri superioare, declanseaza adevarate revolutii in gandire si crize existentiale transformatoare. Unele sunt atat de tulburatoare incat invita la cenzura si inspira filme de referinta. Cultivati-va obiceiul de a citi si de a investi in carti care va dezvolta si va ajuta sa evoluati. Cand nu gasiti raspunsuri la situatii care va framanta, permiteti-va sa fiti receptivi la tiltul unei carti care va iese in cale si va atrage magnetic. Veti fi surprinsi!

 

 

 

Eliana Corina Ionita – Psiholog, Hipnoterapeut

Coordonator Proiect Fluxymedia Promotion

Carti publicate:

“Mesagerii Mamei Pamant” – Bucuresti 2020

“Geea se Inalta. Pamanteni Treziti-va!” – Bucuresti 2020

 

 

Sursa: RevistaTU – CARTE DESCHISA https://issuu.com/tu-carte.deschisa/